Er det begyndende overgangsalder?

Hvad tænker du når du hører ordet overgangsalder?

Hysteriske kvinder? Rynker og hængepatter? Hedeture og tørre slimhinder?

Det lyder ikke af noget der er særlig rart. Heldigvis er virkeligheden (som regel,) ikke som den stereotype kliche om kvinder i overgangsalderen. I virkeligheden behøver oa ikke at være hæslig!

Men den rammer alle kvinder før eller siden. Det er et faktum.

Og noget du måske IKKE vidste om oa, er at følgende symptomer også kan være en begyndende oa:

Søvnløshed

Ked af det- hed

Ledsmerter

Tågehjerne

Det er de færreste kvinder, der vil tænke overgangsalder her. Men er du kvinde mellem 40-50, så skal du måske til at regne disse ting ind i oa-ligningen. For det KAN være et tegn på begyndende oa.

Nå- hvad gør man så ved det? Ja, du kan vælge at få østrogen i kombi med gestagen (som beskytter slimhinden i din livmoder mod cancer og uhæmmet cellevækst.) Eller du kan gøre som jeg gør, og tage ren østrogen i kombination med en progesteron stikpille, som jeg køber i udland. (Kan også fås online) den hedder Prometrium 100 ell 200 mg, og skal bruges fra 14 dag i ens cyklus. Den giver en kunstig blødning, så man afstøder sin slimhinde.

Du kan også forsøge dig med rødkløver the eller det sojabaserede Femarelle, som kan købes i Matas. Det virker på nogle, men ikke alle. For mig var det som at banke hovedet mod en mur! (Men husk at både “øko østrogen og den i pilleform ER østrogen, og kan påvirke dine celler. Og hvis du har haft brystkræft eller er disponeret for det, skal du tale med din gynækolog først.)

Jeg vil dog sige, at hormoner kun skal tages hvis man har slemme symptomer, især hedeture! Drejer det sig om de nedre regioner, der er blevet lidt sarte, så ty hellere til en stikpille med østrogen (der kun optages lokalt,) eller en stikpille med mandelolie og hyaluronsyre (Repadina). Det VIRKER!

 

Du kan også læse mere om psykisk overgangsalder her http://sannegottlieb.dk/psykisk-overgangsalder-konkrete-strategier/

Indlæg du også vil synes om

Læg en besked

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *